1270484149_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakun pursotuksessa vain mielikuvitus on rajana, kermapinta voi toimia osana koristusta tai se voi olla vain hillitty sileä pinta. Samaan kakkuun voi yhdistää mielensä mukaan eri värejä, erilaisia pursotusmalleja ja – tyylejä. Pursottaessa liikkeen tulee olla rentoa ja sujuvaa, sen saavuttaa harjoittelemalla paljon liikeratoja. Seuraavan kerran kun teet jälkiruokarahkaa, pursottele ensin massalla erilaisia kuvioita leivinpaperin päälle ennen marjojen tai hedelmien lisäämistä. Tässä ohjeistuksessa on tehty pieni 3 munan (18 cm läpimitta) kakku.

        1270484166_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 1. Tarvikkeet: Koristelualusta, pastavärejä, pursotinpusseja, tyllia (koripunos, lehti ja tähti), palettiveitsi, koristeluraappa. Ota kaikki tarvitsemasi tarvikkeet esille ennen työskentelyn aloitusta. Vaahdota pursotuskerma ja värjää se halutessasi valitsemillasi pastaväreillä, tässä kerma on värjätty oranssilla ja keltaisella (Wilton).


2.  Pyörivä kakkualusta on kätevä apuväline sekä kakun pursotuksessa että koristelussa, kakkua on sen avulla helppo käännellä. Levitä kermaa kakun päälle ja reunoille palettiveitsellä. Reunoille riittää hyvin ohut kerros, koska se toimii vain tarttumapintana pursotuksille. Palettiveitsellä saa päälliskermasta kauniin sileän ja kääntämällä pyörivää alustaa toisella kädellä vastakkaiseen suuntaan saadaan liikkeestä sujuva.

1270484175_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

3.  Koristeluraapalla voi tehdä kakun pintaan kivoja kuvioita. Kakun pintakerman tulee olla tasainen ja sileä. Paina raappaa hiukan kermaa vasten ja vedä haluamasi kuvio.


4.  Tässä kuvassa on tehty kuvio kokonaisuudessaan.

      1270484187_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

5.  Koripunostyllalla (17 mm) pursotetaan oranssilla kermalla raitoja n. 2-2½ cm välein alhaalta ylöspäin suuntautuvin liikkein. Tyllaa painetaan aavistuksen verran kakkua vasten, jotta pursotus tarttuu siihen kiinni. Koripunostyllaa kannattaa välillä pyyhkiä talouspaperiin, jotta jälki säilyy terävänä.


6.  Tässä kuvassa on valmis koripunosraidoitus.

      1270484208_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

7.  Lehtityllalla (15 mm) pursotetaan keltaisella kermalla röyhelöä oranssien raitojen väliin. Pursotus lähtee alhaalta ylöspäin ja liike on aaltomaista, rauhallisin vedoin tulee kaunista jälkeä.


8. Tässä kuvassa on valmis koripunosraidoitus ja röyhelöpursotus.

      1270484230_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

9.  Päälle tehdään 6 sakaraisella tähtityllalla (14 mm) keltaisesta kermasta köynnöstä. Siinä tehdään koukeroista kysymysmerkkiä.


10. Uusi kuvio lähtee aina edellisen kiehkuran sisältä. Tyllaa kannattaa aavistuksen verran painaa kakkua vasten, jotta jäljestä tulee kaunis ja hallittu.

      1270484255_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

11.  Tässä näkyy kakun päällispursotus kokonaisuudessaan.


12.  Tässä näkyy kakku sivusta ennen koristeita.

 

      1270484270_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

13. Kakun päälle on tehty koristeeksi silikonimuoteilla valkosuklaasta sekä pupuja että porkkanoita (värjätty pastaväreillä) ja muutama suklaamunakin on eksynyt joukkoon J. Koristeisiin saa elävyyttä sivelemällä niihin hiukan kristallipulvereita.

 

 

Tyllat täältä

Pursotinpussit täältä

Pyörivä kakkualusta täältä

Palettiveitset täältä

Koristeluraappa täältä

Pastavärit täältä

Silikonimuotit täältä

Kristallipulverit täältä

 

Terveisin Tarja