Kakku tuoreilla mansikoilla on kesän ehdoton kohokohta. Kakku ei välttämättä tarvitse muuta koristusta; kauniit kermapursotukset ja kotimaiset makeat ihanan punaiset mansikat kruunaavat kakun. Tässä mallikakussa on 2 munan pieni pohja, välissä raparperihilloketta, tuoreita mansikoita ja vaniljasta kermaa.
Tarvikkeet: pyörivä koristelualusta, pursotinpusseja, tyllia (iso lehtitylla 15mm, pieni lehtitylla 10 mm, ruusutylla 15mm) ja palettiveitsi.
2. Kakkua on kätevä pursottaa ja koristella pyörivän koristelualustan päällä. Lautasen alle kannattaa laittaa liukueste, jotta lautanen ei pääse liukumaan pois alustalta. Kakun reunan voi siistiä palettiveitsellä ennen kerman levitystä.
3. Levitä palettiveitsellä napakka kermavaahto kakun reunoille ohuesti, se toimii pursotuksen tarttumapintana. Päälle voi levittää hiukan paksumman kerroksen.
4. Tässä kakussa tehdään reunaan kaunis laskospursotus ruusutyllalla (15mm). Tyllalla vedetään pystysuoria vetoja alhaalta ylöspäin suuntautuvin liikkein. Vedot tulevat toisiaan vasten lomittain, ohuempi reuna jää aina peittoon. Tylla asetetaan siten, että kuperapuoli on kakkua vasten.
5. Tässä kuvassa näkyy reunapursotus valmiina.
6. Tuoreet mansikat voit asetella kakun päälle haluamallasi tavalla. Tässä on leikattu mansikasta siivuja ja ne on aseteltu lomittain ympyrään. Ikävän saumakohdan voi halutessa peittää pursottamalla pyöreällä tyllalla kaunis helminauha.
7. Kakun päälle on pursotettu isolla lehtityllalla röyhelöä. Tässä pursotusmallissa tehdään rauhallista aaltomaista edestakaista liikettä. Pursotusta voi aluksi harjoitella vaikka leivinpaperin päälle. Isompaan kakkuun tätä on huomattavasti helpompi tehdä, koska siinä ei ole niin jyrkkiä kaarteita.
8. Kakkua voi koristella erilaisin pursotuksin mielensä mukaan. Tästä kakusta haluttiin runsas ja hyvin röyhelöinen. Myös alareunaan pursotettiin samanlainen röyhelö kuin yläreunaan.
9. Pienemmällä lehtityllalla (10mm) tehtiin vielä yläröyhelön päälle toinen röyhelökerros.
Kakkua voit koristella vielä halutessasi lisää mielensä mukaan: marsipaanikukkia ja -lehtiä, nonparelleja, suklaaraitoja, värjättyä kookoshiutaletta jne.
Lehtitylla 15 mm täältä
Lehtitylla 10 mm täältä
Ruusutylla 15 mm täältä
Pursotinpussit täältä
Palettiveitset täältä
Pyörivä koristelualusta täältä
Terveisin Tarja
Kommentit