1283797014_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Valmiiden kakkukuvien käyttö on helppoa ja kätevää. Kuvat ovat itsessään värikkäitä ja näyttäviä, muuta koristusta ei kakkuun välttämättä tarvitse laittaa. Valmiiden syötävien vohvelisten kakkukuvien runsaasta valikoimasta löytyy lasten suosikkihahmoja ja myös klassisia hillittyjä kuvia erilaisiin juhlatilaisuuksiin. On mahdollista tilata myös omista valokuvista tulostettavia syötäviä kakkukuvia. Tämä ohjeistus sopii vohvelisiin valmiskuviin.

 

1283796793_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1.      Säädettävä reunavuoka on monikäyttöinen tilaihme, samalla vuoalla voi tehdä 18-30 cm läpimittaisia kakkuja. Vuoan korkeus on 7 cm. Vuoka käy sekä paistettaviin että hyydytettäviin kakkuihin. Reunavuoan käyttö on helppoa. Vuoka säädetään haluttuun mittaan ja asetetaan leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Valmistaja ei suosittele vuoan voitelua.

2.      Valmis kakkutaikina kaadetaan vuokaan. Hiukan taikinaa voi pursuta alareunasta, mikäli uunipelti ei ole ihan tasainen. Kakku paistetaan normaalisti ja annetaan jäähtyä ennen irrotusta. Kakun saa helposti irrotettua vuoasta palettiveitsellä tai muulla ohuella työvälineellä. Vuoka nostetaan pois ja kakku kumotaan leivinpaperin päälle ja paistopaperi irrotetaan varovasti kakun päältä.

1283796816_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

3.      Valmis jäähtynyt kakkupohja leikataan osiin pitkällä sahalaitaisella veitsellä. Pyörivä koristelualusta on kätevä apuvälinen tässäkin työvaiheessa. Leikkaaminen aloitetaan sivusta ja veitsen terää pidetään koko ajan kakun sisällä.

4.      Kakun voi täyttää suoraan tarjoilulautaselle. Kakku kootaan reunavuoan sisään, johon asetetaan muovinen reunakalvo tai vaikka tuorekelmu. Kakku kootaan normaaliin tapaan. Erityisesti moussekakkuja tehdessä tämä tapa on hyvä, mousse ei lähde valumaan ja reunasta tulee siisti.

1283796835_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

5.      Muovinen reunakalvo mahdollistaa korkeamman kakun valmistamisen. Tässä kakussa on välissä kaksi eri moussea. Lopuksi kakun päälle asetetaan tuorekelmu ja kevyt paino ennen jääkaappiin laittamista. Kakku saa mehevöityä seuraavaan päivään.

6.      Tässä kakku on valmiina ennen kuorrutusta ja koristelua. Mikäli reuna on epätasainen, voi palettiveitsellä sitä hiukan tasoittaa.

 

1283796856_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

7.      Sileän kermareunan tekemisessä jättikokoinen koripunostylla (toinen reuna sileä) on hyvä apuväline, myös iso ruusutylla sopii tähän tarkoitukseen mainiosti.

8.      Isolla tyllalla pursotetaan kakun reunaan sileä kerma kahteen eri kerrokseen. Toisella kädellä voi pyörittää koristelualustaa. Päälliskerman saa samaan tapaan aloittamalla kakun keskeltä ja pursottamalla spiraalia edeten kakun ulkoreunaa kohti.

1283796867_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

9.      Palettiveitsellä silotellaan lopuksi kerma sileäksi. Kulmapalettiveitsi on parempi kakun päälle, siinä tulee erilainen ote ja kulma kakkuun.

10.  Tässä on valmis sileä kerma kakun päällä, joka paikassa tasaisesti saman verran kermaa.

1283796892_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

11.  Tarvikkeet koristeluun: valmis vohvelinen syötävä kakkukuva, pyörivä koristelualusta, pyöreä tylla, pursotinpussi, palettiveitsi

12.  Valmista kakkukuvaa pitää käsitellä varovasti ja säilyttää jonkun painon alla, se ottaa herkästi kosteutta ilmasta ja käpristyy. Pienet halkeamat eivät haittaa, ne sulautuvat hyvin kakun päällä kuvan kostuttua. Kakkukuvan alle pitää laittaa reilusti tasainen kerros kermaa, kuva tarvitsee pehmetäkseen runsaasti kosteutta. Kakkukuva asetetaan oikeaan kohtaan kakkua.

1283796910_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

13.  Kuva alkaa välittömästi imeä kosteutta kermasta ja se saattaa nousta reunoilta koholle, varovasti kuvaa taputtelemalla sen saa kauniisti asettumaan kakun päälle.

14.  Erityisesti kuvan reunat saattavat jäävät koholle, nekin asettuvat kauniisti paikalleen taputtelemalla ja saatuaan alleen kosteutta. Vohvelinen syötävä kakkukuva on hyvä laittaa kakun päälle hyvissä ajoin, jotta se pehmenee leikattavaan ja syötävään kuntoon. Tässä kakussa riitti 5 tuntia, mutta valmistaja suosittelee vähintään 8 tunnin pehmenemisaikaa.

1283796940_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

15.  Candy Meltsseillä saa spritsattua hauskoja koristeita kakkuun. Laita sopiva määrä Candy Melts nappeja paksuun pakastuspussiin ja sulata ne mikroaaltouunissa mikronkestävän lautasen päällä. Solmi pussin suu kiinni ja leikkaa saksilla pussin kulmaan pieni aukko. Spritsaa haluamasi kuvio muovisen reunakalvon tai leivinpaperin päälle. Koristeista tulee kestävämpiä ja helpommin käsiteltäviä, kun niitä käyttää hetken pakasteessa. Tähän kakkuun on spritsattu mustalla seittiä J.

16.  Asettele tekemäsi koristeet kakkuun.

1283796986_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

17.  Spritsaamalla saa tehtyä myös hahmoja ilman muottia, tähän kakkuun tehtiin pari hämähäkkiä. Candy Meltsitsillä spritsatessa kuvio ei leviä, vaan se säilyttää muotonsa.

1283797002_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

18.  Kakkuun pursotettiin pyöreällä tyllalla palloja koristeiden väliin, alareunaan ja yläreunaan. Päälle aseteltiin vielä Candy Melts hämähäkit, koristeraetta ja hopeasuklaanappeja.

 

Reunavuoka säädettävä, pyöreä täältä

Paletti- ja kakkuveitset täältä

Pyörivä koristelualusta täältä

Reunakalvot täältä

Tyllat täältä

Pursotinpussit täältä

Valmiit kakkukuvat täältä

Candy Meltisit täältä

Koristelu hileet ja sokerit täältä

 

Terveisin Tarja