Unelmaisista löydät käyttöohjeita -ja vinkkejä Ullanunelman tarvikkeille. Sivuja päivittävät alan osaajat, kysy & kommentoi, me vastaamme parhaamme mukaan!

Suklaa-transfereilla voit tehdä kauniita kakun reunoja, koristeita ja niitä voi käyttää myös pikkuleipien koristeluun:

1251130061_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakun korkeus voidaan mitata viivoittimella. Reunus voi olla täysimittainen, tai vaikka vain puoleen väliin saakka jolloin mousse jää kivasti esille. Reunus voidaan leikata myös kakkua korkeammaksi, jolloin tyhjän tilan voi täyttää vaikka tuoreilla marjoilla.

Transferin pituuden voi mitata esim. puhtaalla narulla kiertämällä se kakun ympärille jolloin saadaan pituus. Ei haittaa, vaikka transferi on hieman pidempi, lopun voi leikata vaikka saksilla pois, kun reunuksen laittaa kakkuun.


1251130071_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Transferi leikataan varovasti, ettei lämpimät sormet tuhri sitä. Jos joudut jatkamaan transferia, jatka se teipillä nurjalta puolelta.

Levitä temperoitu suklaa tai kuorrutesuklaa paletilla kevyesti transferin kuviopinnalle.


1251130137_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nosta kakku kylmään ja kun suklaa on kovettunut, irrota kalvo jolloin suklaakuvio jää kakun pintaan.

Voit tehdä myös kauniita koristeita kakun päälle, kun taitat suklaalla levitetyn kapeaksi leikatun transferin lenkille, sen jälkeen nipistä päät yhteen ja anna jähmettyä.

Valmis kakku:

1251130148_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Pikkuleipien koristeleminen transfereilla

Sulata suklaata ja levitä se transferin päälle, anna suklaan jähmettyä.

Ota piparkakkumuotilla transferilla koristellusta suklaasta paloja. Pidä metallista piparimuottia hetki lämpimän paistinpannun päällä ja leikkaa suklaasta pala, näin pala leikkautuu siististi.

Kiinnitä palat pikkuleipiin sulatetulla suklaalla.

Vinkki! Suklaakuvioita voit käyttää myös mm. muffinien kuorrutteen esim. kerman päällä.

1251130083_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Valmiit pikkuleivät!

1251130163_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Leipomisen iloa kaikille!

 

Suklaa-transferit löydät täältä

Kuorrutesuklaan löydät täältä

 

Terveisin Eija