1273853914_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tavallisesta mansikkakakusta saa näyttävän ja juhlavan valitsemalla kakkuun sopivat pursotukset. Piristykseksi ja lisäväriksi voi lisätä pieniä koristuksia. Tässä on pursoteltu pieni 2 munan kakku, läpimitta vain 15 cm. Pursotukseen on käytetty kahta erilaista tyllaa, tähti ja pyöreää.

   1273853840_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1.      Tarvikkeet: tyllat (kuusisakarainen tähti 14 mm, pyöreä 6 mm), pursotinpussit, pyörivä koristelualusta ja palettiveitsi.

2.      Aseta kakku pyörivälle koristelualustalle. Laita lautasen alle liukuestesuoja estämään lautasen luiskahtaminen pois alustalta. Kakun reunan voi siistiä ennen kerman levitystä palettiveitsellä, mikäli kermaa on pursunnut väleistä.

1273853858_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

3.      Vaahdota kerma napakalle vaahdolle. Levitä kermaa palettiveitseltä kakun reunoille ja hiukan myös päällisen reunalle. Sivele kerma sileäksi palettiveitsellä vetämällä ja pyörittämällä koristelualustaa vastakkaiseen suuntaan. Mainio apuväline tässä on myös leivontaraappa.

4.      Pursota pyöreällä tyllalla (6 mm) pystysuora helminauha tasaisin välein, pystyraitoja tehdään kahdeksan kappaletta. Raidat toimivat samalla myös päällispursotuksen kohdistusmerkkeinä.

1273853869_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

5.      Kakun päälle pursotellaan sirot kaksiosaiset kiehkurat. Yksi kokonainen kiehkurakuvio tulee kolmen pystyraidan väliin. Ensin tehdään toinen kiehkurareuna ja pursotus lopetetaan keskimmäisen pystyraidan kohdalle. Kiehkurassa pursotus alkaa keskeltä, pursotetaan kerran itsensä ympäri ja tehdään pitkä ”häntä” keskimerkkiin (tässä pystyraita) asti.

6.      Toinen kiehkura tehdään ensimmäisen peilikuvaksi.

1273853878_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

7.      Kokonaisia kiehkurakuvioita tulee tähän pikkukakkuun yhteensä neljä, isompaan kakkuun niitä tulee luonnollisesti enempi. Kiehkurakuvion keskelle pursotetaan vielä samalla tyllalla kukkanen peittämään kiehkuroiden yhtymäkohta.

8.      Kakun alareunaa peittämään tehdään simpukkapursotus tähtityllalla. Tässä pursotuksessa aloitetaan pursotus ja tyllaa nostetaan aavistus ylöspäin ja lasketaan tylla takaisin alas siten, että aloituskohta jää pursotuksen alle. Tässäkin tehdään ”häntä” ja seuraava simpukka aloitetaan edellisen ”hännän” päältä.

1273853887_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

9.      Tässä on kakku valmiiksi pursotettuna ja ennen koristeiden asettelua.

10.  Kakkuun on tehty marsipaanista koristeita silikonimuotilla, perhosia voi tehdä myös painettavilla muoteilla. Perhoset on laitettu kuivamaan muotoonsa leivinpaperin päälle, joka on aseteltu puolikkaan talouspaperirullan päälle.

1273853901_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

11.  Kakun koristeet on sivelty kristallipulvereilla. Kakkuun on tehty myös ovaalilla muotilla onnittelulaatta.

 

Tyllat täältä

Pursotinpussit täältä

Pyörivä kakkualusta täältä

Palettiveitset täältä

Silikonimuotit täältä

Painettavat perhosmuotit täältä

Ovaalit muotit täältä

Kristallipulverit täältä

Siveltimet täältä

 

Terveisin Tarja