Nyt voit toteuttaa omia kenkämalleja hauskalla tavalla. Korkokenkämuotin avulla kenkien valmistus käy näppärästi. Pieniä muutoksia tekemällä saat muutettua kenkää haluamallasi tavalla esim. kengän korkoa madaltamalla tai tekemällä kengästä umpiteräisen avokkaan. Kenkä on hauska koriste esim. syntymäpäiväkakkuun ja yksikin mieluisa kenkä kakun päällä ilahduttaa kenkä"friikkiä" ;)

Korkokengät

 

 

1. Muottipakkaukset. Wiltonin kukkamassa sopii näihin hyvin, koska se kuivuu nopeasti ja työvaiheet etenevät sutjakkaasti. Jos massa tuntuu kuivuvan liiankin nopeasti, lisää tavallista sokerimassaa joukkoon.

2. Korkokenkäpaketistä löytyvät muotit sekä ohjeet remmikengän tekoon.

3. Korkomuotti koostuu kahdesta irrallisesta kappaleesta. Kolo täytetään sokerimassalla ja painetaan toinen puoli kiinni. Muotin voi kevyesti rasvata kookosrasvalla.

4. Poista ylimääräinen massa ja avaa muotti. Massaa jää vielä saumakohtiin, siisti ne pois.

5. Koristele korot halutessasi. Jätä korot kuivumaan.

6. Kauli kuorrute ja paina kevyesti esim. kookosrasvalla sivelty pohjamuotti. Voit käyttää myös tomusokeria, mutta rasvaus ei jätä paloja sokeripölyisiksi ja rasva häviää itsestään. Mikäli pala ei irtoa muotista kopsuttelemalla, ota hammastikku ja nosta sillä palasta siten, ettei se mene oikealta puolelle läpi.

7. Ota kuivahtanut korko ja aseta se korkotukea vasten. Voit laittaa toiselle puolelle jonkin tuen, ettei korko kaadu. Liimaa koristeliimalla tai sokerikuorrutteella (tuubi) korko kiinni pohjapalaan. Siisti kantapään puoli siistiksi. Tarkista joka puolelta, että kenkä ja korko ovat suorassa.

8. Ota kaulitusta kuorrutteesta suurin remmiosa.

9. Pakkauksessa on koristeluosa, mutta voit jättää sen käyttämättä.

10. Sivele koristeliimaa kengän reunoille ja painele kappaleen reunat kiinni sivuun. Käytä pehmeää talouspaperia tukemiseen.

11. Seuraavaksi ota nilkkaremmin etuosa kuorrutteesta.

12. Laita kappale kuivumaan puolipyöreälle styrox-palalle, joka on mukana pakkauksessa. Älä kuitenkaan anna se kuivua ihan kuivaksi asti.

13. Liimaa eturemmi kenkään kiinni. Jos kaari on kuivunut liikaa, se saattaa murtua kiinnityksessä. Käytää paperia tukena.

14. Tee samoin takaremmin kanssa.

Koristele kengät kukilla tai sokerihelmillä. Suihkaus helmiäisspraytä saa kengät säihkymään.

 

Korko.

Kukka.

 

Korkokenkämuotti täältä.

Wiltonin kukkamassa täältä.

Helmiäisspray täältä.

Tikkaajat ym. täältä

Elintarvikeliima täältä

Iloisin terveisin Eija <3