Joskus kiire yllättää tai vain muuten on mukava päästä helpommalla kakun täyttämisessä. Hyydykejauhoilla saa nopeasti moussen valmistettua ja makuja on monia. Moussea voi myös tuunata esim. suklaarouheella tai hedelmänpaloilla. Liian kosteita aineksia täytyy välttää, ettei hyydyttävä vaikutus laimene liikaa. Varsinkin kakuntäytteenä hyydykejauheesta tehdyt mousset ovat oivia, mutta hyydykekakkukin onnistuu.

1256062138_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1. Erilaisia hyydykejauheita. Vaihto-ehtoja löytyy lisää täältä.

2. Yhdestä rasiasta saa hyydytettyä 5 dl kermaa. Annoksen voi hyvin puolittaa ja jos ei omista vaakaa, onnistuu se helposti jakamalla jauhe tasan kahteen samanlaiseen lasiin.

1256062164_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

3. Vatkaa ensin kerma vaahdoksi ja mittaa vesi (+20 astetta) hyydykejauhetta varten. Muista puolittaa myös veden määrä, jos käytät jauheestakin puolikasta annosta.

4. Sekoita vesi jauheeseen koko ajan vatkaten.

1256062112_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

5. Vettä ei tarvitse käyttää koko määrää. Riittää, että hyydykeseos on juoksevaa.

6. Lisää hyydykeseos vatkatun kerman joukkoon tasaisesti kaataen ja koko ajan sekoittaen. Tarkista maku ja lisää sokeria tarvittaessa. Nyt voit joko kaataa seoksen keksi- tai kakkupohjan päälle irtopohjavuokaan hyydykekakkua varten tai käyttää moussea kakun väliin. Hyydytä joko yön yli tai laita pakastimeen noin tunniksi.

1256062176_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

7. Erikoisen pinnan hyydykekakulle saat käyttämällä joko samaa hyydykemoussea tai jotain muuta sopivaa makua ja pursottamalla ruusutyllalla kakun pinnalle terälehtiä. Jauheet, joissa on sattumia eli kuivattuja marjoja tai hedelmiä, on siivilöitävä ennen veden lisäämistä. Kuivatut hedelmänpalat tai marjat voi käyttää kakun väliin tehtävissä mousseissa eli siivilöi koristeluun käytettävä jauhe ennen kakun täyttöä, mikäli käytät samaa makua.

8. Kierrä ensin kakku ympäri pursottaen vieri viereen terälehtiä.

1256062195_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

9. Tee sen jälkeen 2-3 kierrosta niin, että jokaisen terälehtikerroksen tyvi peittyy. Lopuksi voit koristella keskustan nonparelleilla. Tässä valmis ananas-suklaahyydykekakku suklaakaurakeksipohjalla.

1256062221_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

10. Jätä kakku jääkaappiin jähmettymään.

11. Hyydykejauhe toimii hyvin, vaikkei kakkua ole pitkään hyydytetty. Tässä kakku on leikattu miltein heti suklaahyydykkeen pursottamisen jälkeen.

 

Lisävinkkejä:

Hyydykejauheella terästetty kermavaahto sopii muutenkin pursotuksiin esim. kermaruusujen tekoon. Muista kuitenkin siivilöidä karkeat ainekset pois ennen veden lisäämistä jauheeseen.

Moussea voi värjätä elintarvikeväreillä lisää tai muuttaa väriä. Moussen oma väri vaikuttaa lopputulokseen.

 

Hyydykejauheet löydät täältä.

Pursotusvälineet löydät täältä.

 

Terveisin Eija