Joulun aikaan myös yritykset muistavat työntekijöitään ja yhteistyökumppaneitaan jouluyllätyksillä. Piparit kuuluvat vahvasti jouluun ja hauska käyntikortti lahjakoriin on logopipari. Kuva on tulostettu syötävälle paperille ja kuvia voi käyttää leivosten sekä kakkujen koristeluunkin.

1260126028_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1260126141_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1. Paistettava piparin koko saa olla kuvaa isompi, jotta kuva mahtuu hyvin pinnalle. Piparin malli valitaan logon mukaan tai sitten käytetään kuvaa vain osana piparia esim. pieni kuva sydämen keskellä. Paistetut ja jäähtyneet piparkakut kehystetään pikeerillä ympäri, johon kuorrutus halutaan

2. Löysemmällä pikeerillä täytetään alue ja annetaan kovettua täysin.

1260126132_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

3. Kuvia voi tilata täältä ja arkkiin mahtuva määrä riippuu kuvan koosta. Tämän logon kuvan korkeus on 4,5 cm ja leveys 8 cm. Arkkiin mahtui 8 kpl.

4. Arkista leikataan piparin muotoinen kuva. Syötävän paperi on muovikalvon päällä ja kuva leikataan ennenkuin kuva irroitetaan kalvosta. Kuvien väliin täytyy huomioida leikkaustila.

1260126152_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

5. Koristeliimaan sekoitetaan muutama tippa vettä, jotta liima ohenee hieman.

6. Liima sivellään siveltimellä ohueksi kerrokseksi kuivuneen kuorrutteen päälle. Kuorrute varmistaa, että pinta on sileä ja kuva asettuu tasaisesti piparin päälle.

1260127626_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

7. Syötävä kuva irroitetaan muovikalvosta varovasti. Mikäli kuva ei irtoa, sitä ei saa väkisin vetää, sillä kuva repeää. Tällöin kannattaa laittaa kuva muutamiksi sekunneiksi (n. 10 sek riittää) pakastimeen ja silloin kalvo irtoaa helposti.

8. Aseta kuva kohdalleen. Kuvaa ei voi siirtää, ilman että on kuvan rikkoutumisen riski, kun se on liimattu.

1260125940_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

9. Pursota koristelupursotus pikeerillä kuvan reunaan, jotta sauma peittyy.

10. Sokeroimalla pikeeri kidesokerilla reunukseen saa helpolla säihkettä. Sokerointi kannattaa tehdä sivu kerrallaan, sillä pikeerin pinta kuivuu nopeasti, eikä sokeri tartu.

1260125953_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

11. Sokeria ripotellaan pursotuksen päälle ja tehdään muut sivut samalla tavoin. Pienen piparin reunat voi koristella kerralla.

12. Piparit pakataan kauniisiin sellofaanipusseihin.

 

Syötävät kuvat täältä.

Koristeliima täältä.

Siveltimet täältä.

 

Terveisin Eija