Candy Meltsit ovat helposti kovettuvaa, hieman suklaata muistuttava, sulatettavia karkkinappeja. Niitä voi käyttää spritsauksiin, suklaamakeisten koristeluun ja kuorruttamiseen. Maku on makea, vaniljainen ja mieto, paitsi tummanruskea on mintunmakuinen. Candy Meltsit voi sulattaa joko vesihauteessa tai mikrossa, välillä lusikalla sekoittaen.

1257166561_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1. Värivaihtoehtoja löytyy täältä.

2. Värejä voi myös sekoittaa. Tässä valkoisia ja sinisiä karkkinappeja, jotta saadaan vaaleansinistä Candy Meltsejä.

1257166577_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

3. Spritsausta varten voi karkkinapit sulattaa lämpimässä vedessä, paksussa pakastepussissa. Vettä ei saa joutua massan sekaan. Käden lämpö pitää Candy meltsin juoksevana ja kannattaa suunnitella pursottamiset siten, ettei pussia tarvitse pitkäksi aikaa laskea kädestään.

4. Koristeisiin saa kivat ääriviivat myös tummalla suklaalla (mieluiten temperoidulla tai kuorrutesuklaalla)

1257167127_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

5. Kukkamalli on helppo, mutta mallikuvioita voi ottaa esim. värityskirjoista tai ikkunakalvokuvista.

6. Kun suklaa on jähmettynyt, täytetään aukot halutulla värillä. Pintaa voi tasoitella ja liikutella vaikka coctailtikulla, jotta massa leviää joka kohtaan ja ilmakuplat häviävät. Alustaa voi myös varovasti ravistaa. Koriste voidaan kääntää nurinpäin, kun se on jähmettynyt eli alapuoli on silloin tasainen.

1257166939_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

7. Tässä tehdään vaaleansinisellä Candy Meltsillä lumitähtiä. Ensin suora viiva.

8. Sitten toiselle puolelle V kahdeksi sakaraksi.

1257167026_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

9. Samanlainen V toiselle puolelle ja sakaroiden päähän voi vielä pursottaa ylimääräiset pallurat kokoa antamaan.

10. Koristeeksi keskelle sokerihelmi ennen jähmettymistä.

1257166968_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

11. Pinnalle saa jääkiteitä ripottelemalla sokeria ennen jähmettymistä. Koristeet kestävät muuten hyvin esim. kerman kosteutta, mutta sokeri sulaa pinnalta nopeasti.

12. "Jäinen" leivos.

1257166892_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

13. Tummasta suklaasta ja vihreästä Candy meltsistä tehtyjä lehtiä.

14. Retrokukka.

1257167011_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

15. Maailmalta tutut cake popsit ja cupcake popsit (Bakerella) saa värikkään kuorrutuksen Candy Meltseillä. Ensin tehdään kuin pieniä lihapullia kakusta tai keksimurskasta sekä tuorejuustosta/sokerikreemistä ja vaikka marmeladista. Aivan kuin perunaleivoksia ja näitä voi maustaa haluamallaan tavalla. Annetaan palleroiden jähmettyä jääkaapissa.

16. Pallerot kuorrutetaan sulatetulla Candy Meltsillä tai suklaalla. Candy Melts ei levity yhtä helposti kuin suklaa, mutta reunaa vasten koputtelu ja palleron kääntely auttaa tasaisen pinnan saamiseksi. Myös palleron tasaisuus vaikuttaa lopputulokseen.

1257166525_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

18. Pallo on helppo muoto ja siitäkin saa erilaisia versioita. Pitkissä grillitikuissa on kookoshiutaleilla koristeltuja Popseja, pienet tikut ovat saaneet karkkipaperimuotin ympärilleen ja yksinkertaiset pallerot on koristeltu hopean ja valkoisen värisillä nonparelleilla.

1257166908_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

19. Koristeluun sopivat kaikenlaiset nonparellit, koristesokerit, suklaarouheet ja vastaavat.

20. Suklainen sisus.

 

Candy Meltsit  löydät täältä.

Kuorrutesuklaan löydät täältä.

Konvehtikapselit löydät täältä.

Tikkaritikut löydät täältä.

 

Terveisin Eija