Wiltonin King size-muffinivuoalla saa sopivan pikkuruisia hedelmä- suklaa- ja maustekakkuja tai joulupullaa vaikka pikkujoulutuliaisiksi ystävälle sekä myyjäisiin. Koristeltuna ja sellofaaniin käärittynä ovat kuin joulukukkanen.
Vuoan kolot voi vuorata leivinpaperilla ennen paistoa. Näin säästyy vuoan voitelulta ja kakussa on jo valmiina suojapaperi. Kakut voi paistaa myös normaalisti ilman paperia.
Leikkaa pyöreä leivinpaperin pala, halkaisijaltaan 22-23 cm. Rypytys on helppo taivutella nurinpäin käännetyn vuuan avulla.
Siirrä muotoillut leivinpaperinpalat vuokaan. Voit paistaa vain muutaman tai koko vuoallisen kerralla (6 kpl).
Kaada taikina vuokiin tai leivo niihin joulupullaa. Kovin rasvainen taikina saattaa tulla leivinpaperistakin läpi, joten pinta on pyyhittävä hyvin tai jopa laitettava uusi paperi ennen päällystystä ettei koristepaperi rasvaannu.
Siisti leikaamalla ylimääräinen leivinpaperi yläreunasta, kun kakku on paistunut. Kääräise jäähtynyt kakku esim. silkkipaperiin ja solmi rusetti. Nauha pysyy paikoillaan kaksipuoleisella teipinpalalla. Kuorruta tomusokerikuorrutteella ja koristele haluammallasi tavalla.
Joulutähden saa tehtyä ruusunterälehtimuoteilla.
Jouluna on usein monenmoista syötävää ja isot kakut saattavat jäädä osittain syömättä. Hedelmäkakut maistuvatkin lähinnä aikuisille, joten pikkukakkukin riittää. Vuoallisesta riittää jo monelle pieni tuliainen ja valmistuvat samalla kertaa. Paiston kanssa kannattaa olla tarkkana, etteivät kakut paistu liian kuiviksi.
Wiltonin King size-muffinivuoka täältä.
Ruusunterälehtimuotit täältä.
Pikkuleipämuotit täältä.
Jouluisin terveisin Eija
Kommentit