Silikonimuotit ovat näppärä apu kakunkoristeiden teossa (sokerimassa, marsipaani jne..) ja monilla muoteilla onnistuu myös erilaiset suklaaherkut. Upealla sydänmuotilla tehdyt suklaakonvehdit sopivat vaikka ystävänpäiväksi Pusu

1296045690_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1. Voit käyttää vain yhtä suklaata suklaakuoren tekemiseen, jolloin suklaasydämestä tulee yksivärinen. Sulata silloin suklaa ja halutessasi temperoi se. Kuorrutesuklaata käytettäessä temperointia ei tarvita. Kaksivärisessä sydämessä uurteet peitetään ensin ja sen jälkeen toisella suklaalla koko muotti.

Voit hiukan levittää muottia, jolloin suklaan pursotus uriin on helpompaa.

2.  Kuorrutesuklaa jähmettyy nopeasti ja voit lämmittää suklaan laittamalla sen lämpimään vesihauteeseen, tällä tavoin se pysyy paremmin juoksevampana (lämpimät kädet ). Voit käyttää pursotinpussia ja pientä, pyöreäpäistä tyllaa valkosuklaalla pursotettaessa, joka ei jähmety niin herkästi. Voit värjätä vaalean kuorrutesuklaan tomuväreillä.

1296045499_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

3. Voit auttaa siveltimellä levittämistä ja ilmakuplien poistamista.

4. Jos kuorrutesuklaa jähmettyy muotissa liian nopeasti, laita muotti ihan pieneksi hetkeksi mikroon, jotta suklaa sulaa ja voit taas levittää siveltimellä.

1296045548_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

5. Poista ylimenneet suklaat varovasti, mieluiten muovisella pienellä lastalla tai erittäin varovasti  pienellä palettiveitsellä. Terävät esineet vahingoittavat muottia!

6. Laita muotti viileään ja odota, että kuorrutesuklaa on jähmettynyt. Sulata (ja temperoi) tumma suklaa. Koska muotti on kylmä, suklaa jähmettyy äkkiä. Levitä suklaa järjestelmällisesti edeten ja nopeasti.

1296045582_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

7. Pursota ja levitä samaan aikaan.

8. Naputa muottia muutama kerta pöytää vasten, jotta ilmakuplat saadaan pois. Kallistele muottia, jos suklaa valuu liiaksi pohjalle. Laita muotti viileään.

1296045601_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

9. Suklaan jähmettyä täytä muotti millä haluat esim. erilaisilla konvehtitäytteillä, nugaalla tai kuten tässä tapauksessa: keksipopsimurskalla. Keksitäytteeseen voit käyttää esim. minttuDominoita ja vaniljatuorejuustoa. Yksi pötkö minttuDominoita murskataan ja siihen lisätään pari ruokalusikallista tuorejuustoa. Keksitäyte levitetään muotin sisään.

10. Päälle pursotetaan suklaata siten, että se varmasti ylettää reunaan asti. Vajaa reuna murtuu herkästi sydäntä muotista irroitettaessa. Jälleen muotti viileään.

1296045620_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

11. Jähmettynyt suklaasydän on helppo irroittaa venyttämällä muottia ympäri sydämen.

12. Pullautetaan sydän alustalle.

1296045638_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Valmis suklaasydän.

1296045664_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Paras lopputulos kuorrutesuklaalla uria koristeltaessa tulee, kun muotti ei ole kylmä ja levitys tehdään mahdollisimman nopeasti.

Ystävälle herkät herkkusydämet!

1296045676_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Silikonimuotti Sydän täältä

Kuorrutesuklaa täältä

Tomuvärit täältä

Terveisin Eija